Live light & celebrate green

De herfst heeft weer zijn intrede gedaan, tijd om met een zachte deken en een goede chai latte op de bank te kruipen! Zeker met het onstuimige weer dat bij het seizoen hoort, is het dan extra fijn als je je huis goed op orde hebt en je inrichting helemaal herfst proof is.

 

Keep it simple

Of het nou zomer, lente, herfst of winter is, een rustige, basic inrichting legt de ideale basis voor creativiteit. Zie het als een wit canvas: neutrale meubels, muren, vloer en plafond geven je de ruimte om zelf kleuren, vormen en texturen toe te voegen zoals jij dat wilt.

pillows green lifestyle

Paint it green

Denk je ‘herfst’, dan denk je ‘groen en oranje’. Of geel, pompoen, kerst en fleece pyjama’s. Anyway… Het is het seizoen van knusheid en gezellige avonden thuis met familie en vrienden. Groen is een fijne kleur die kalmerend werkt voor je gemoeds-toestand, goed bij het seizoen past en bovendien nu heel hip is. In allerlei winkels vind je groene meubels, decoraties, serviezen en textiel. Van lichtgroen tot mosgroen tot diepgroen. Je hoeft helemaal geen groene muren, meubels of kasten te hebben om deze kleur in huis te halen. Het kan al met een paar leuke accessoires of planten zoals een yucca of kokospalm.

green lifestyle plants cushions pillows

green lifestyle plants buddha

Minimaliseer

Merk je dat je gespannen of gestresst wordt door teveel spullen in je huis? Tijd voor de grote najaarsschoonmaak. Een dag de handen uit de mouwen, maar dan heb je ook wat. Niet alleen poetsen, maar ook opruimen. Écht opruimen. Weg met al die (bijna) lege verpakkingen, kassabonnetjes (die kun je ook inscannen), tijdschriften die je nooit meer leest en vaasjes die je ooit hebt gekregen, maar eigenlijk spuuglelijk vindt. Ja, dat is oké. Je hoeft ze niet te houden.

green lifestyle minimalism cleaning

 

Houd jij ook van een rustige, simpele inrichting? Of ga je liever voor zoveel mogelijk decoratie? Alles is goed, zolang jij er gelukkig van wordt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *